Lehed

teisipäev, 23. juuni 2015

Sidruni ja piparmündi jäätis

Palju aastaid tagasi proovisin ka teha ise jäätist enam vähem sama retsepti järgi, aga siis jäi kuidagi rasvane maitse suhu pärast söömist. Seega ei teinud väga kaua aega. Nüüd aga retsepte sirvides leidsin selgituse, miks see selliseks jäi. Lihtsalt vahukoort ei tohi alguses liiga palju vahustada. Super maitsev on sidruni jäätis koos piparmündiga(mis on eluaeg mu lemmik olnud). Nii nad jäätises kokku said. Retsepti sain siit.
Seekord ei olnud mul riivi, siis lihtsalt tegin noaga väga õhukesed viilud sidrunikoorest ja hakkisin peenemaks. Ja konserviavaja puudus ka, selle jaoks leidsin terariistad, millega augud purki tegin ja tassi kohale välja nõrguma jätsin. Lahendamatuid olukordi pole. 

Umbes 1 kg kogus tuleb.

400 g kondenspiima
600 ml vahukoort
4 sidrunit
umbes 8 oksa värsket piparmünti

- pigista sidrunitest mahl ja riivi kahe sidruni koor
- piparmündil eemalda lehed ja haki need peeneks
- vahusta vahukoor AINULT kerge vahuni
- lisa kondenspiim ja vahusta natuke veel, et oleks segunenud
- lisa sidrunimahl, mille sisse on pandud hakitud piparmünt ja sidrunikoored
- sega läbi ja sügavkülma
- 5-6 tundi läheb ikka, et ära külmuks
-10 minutit enne sööma hakkamist on hea  toatemperatuurile võtta, et paremini kätte saaks









Ja otsa saab lihtsalt üli kiiresti!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...