Lehed

kolmapäev, 19. oktoober 2016

Kõrvitsapüreest küpsised pistaatsiapähkli ja valge šokolaadiga

Kõrvitsat hommikuks, lõunaks ja õhtuks, sest vanaema andis ühe kõige väiksema kõrvitsa, mis ta leidis, mulle viimane kord kaasa. Õnneks ma ei olnud bussiga! Koju jõudes kaalusime huvi pärast ära, kui suur kõrvits on, umbes täpselt 20 kg. Seega sellest saab veel üsna mitu toitu teha. Idee küpsiseid teha pähklite ja kõrvitsaga oli juba ammu, šokolaad annab väikese täpi i peale. Loomulikult nagu minu puhul tavaks on, siis gluteeniga jahusid ei kasuta ning proovisin järgi nii kooskoseõli kui ka taluvõiga sama retsepti. Kookoseõliga olid sutsu paremad. 
Küpsised ise on tegelikult lihtsalt öeldes taevalikud!!!

Punapeedi ja feta pirukas

Kevadel saatsin osad peedi seemned vanaemale, sest minu peenrad olid juba kõik ääreni täis. Sügisel saan siis valminud saagi ringiga tagasi - vanaema on väga tore, et ta mind ikka igal moel aitab. Jäin mõtlema praegu selle peale, et kas me võtamegi oma vanemate abi nii iseenesest mõistetavana ... igal juhul olen väga tänulik, et nad seda kõike teevad. 
Pirukas oli igal juhul nii maitsev, et Kaasa sooviks oli seda ka oma sünnipäeva lauale panna. Mis mul selle vastu saab olla!

Kikerherne köögivilja hautis toorvorstiga

Mitte olemine on ka olemine. Olemine saab olla vaid siis, kui on ka mitte olemine. Mitte olemisest sünnib vahel ka palju uut olemist. Seega minu eelmise kuu postituste mitte olemine lõi soodsa pinnase uuele olemisele selles kuus.

Hautise sünd oli tingitud igavusest tavalise ühepajatoidu suhtes, ning soov kasutada kuivatatud kikerherneid, mida juba mõnda aega tagasi olin köögikappi soetanud, kui hea mõte, aga mis olid laiskuse tõttu sinna juba mitmeks nädalas ununenud. Ma olen siiani üsna vähest entusiasmi tundnud kaunviljade pikema töötluse suhtes, lihtne on osta purk ja kallata toidu sisse, aga pean tõesti ütlema, et maitse oli väga palju parem ning ei muutunud üldsegi pudiks ja plögaks, vaid ideaalne sobivus hautisesse. 

Kõrvitsapüree supp röstitud fenkoli, pistaatsia pähklite ja parmesaniga

Tunnistan ausalt ma ei ole kõige suurem kõrvitsa sõber kunagi olnud. Seda suppi ma lihtsalt armastan! Muidugi sellepärast, et ma ta ise välja mõtlesin ja leiutasin ning tulemus oli ülemõistuse ideaalne - ilma liialdamata! Supi muudab maitsekaks nii see, mis sinna peale lisandiks panna, aga veel veel olulisem on see, mida sinna sisse panna. Ingver, küüslauk ei ole kuidagi uuemad leiutised, siis mina pole veel näinud, ega maitsnud kõrvitsasuppi kus oleks ka tomat, seller ja apelsin. Harva on toite, mida saab mitu söögikorda süüa ja siis on kahju, et see otsa sai, sest tavaliselt üle kahe korra sama asja mu maitsemeeled ei taha. Seda kõrvitsasuppi võiks aga kohe uue potitäie hakkama panna. Oh, see oli hea!

Läätsede ja köögivilja hautis

Selle toidu saaga algab juba kevadest, kus püüdsin teha kapsarulle ning täidiseks panna läätsed ja köögiviljad, siis aga poes kapsast ei olnud ja võtsin prooviks hiinakapsa. Ei õnnestunud, kapsas lagunes ära, kuigi täidis oli väga maitsev. Seega mõtlesin nüüd värskeid kapsaid poes nähes kohe, et seekord teen hautise. Ja ma ei pidanud kindlasti pettuma - ülimalt maitsev toit sai.
Pean ütlema, et kõik minu hullud katsetused toiduga on mind täna viinud selleni, et tarbin väga palju erinevaid toite (ühe kuu jooksul üldiselt sama toitu ei tee), üsna minimaalselt loomaliha, pigem siis juba linnud. Uuemad avastused kalkuni näol. Pikk jutt mida võibki jääda heietama, aga põhjus on hoopis selles, et selle kõige tagajärjel on mu vaimne võimekus ning tasakaal elus hoopis uuel tasandil. Toit teeb õnnelikuks, ning pärast söömist ei ole raske ega väsinud olla. Selletõttu tean, et mu kehale ka meeldib see toit, mida talle annan!

Arbuusisalat kikerherneste ja fetaga

Üks väga lihtne salat, millel on huvitav tekstuur ja maitsed. Arbuusi üliselt tuleks süüa eraldi toiduna, siis tasub ettevaatlik olla, kui tead et seedimine pole kõige parem. Muidu on tegu äärmiselt mõnusa ja kerge õhtusöögiga.

Kinoa spagetid kõrvitsa ja veisehakklihaga

Tean küll, et on palju inimesi, kes söövad pastat iganädalaselt. Loomulikult seda on lihtne teha ja õigete maitsekoosluste juures, unustad ära selle toidu mitte kõige paremad küljed. Aga kui tõesti teha pastat, siis soovitan täiesti ausalt proovida vahelduseks teisi pastasid. Ok, jah nad on kallimad, aga see on sinu tervis onju, seega ära selle arvelt küll neid sente koonerda. 
Toit ja ruttu valmis ning tänu suurele kõrvitsa osakaalule on päris mõnus.

esmaspäev, 17. oktoober 2016

Kausikook maca pulbrist biskviidiga ja kõrvitsa-kookospiima kreemiga

Tordi tegemiseks on põhjust kuhjaga! Minu blogi sai 2 aastaseks! Olen nii rõõmus, et selle otsuse kaks aastat tagasi tegin, sest tõesti iga kuu tunnen, kuidas see aitab mul edasi areneda veel paremaks toiduvalmistajaks. Kui palju võimalusi tegelikult toiduga mängimiseks ja katsetamiseks on - lõputu nauding!
Eelmisel nädalal sain jälle suurema annuse inspiratsiooni, kui leiutasin köögis uusi retsepte ning kuulasin Mozartit. Aeg lendas nii kiirelt, et pidin kaks korda bussi peale minekut edasi lükkama, muidugi jõudsin õigeks ajaks ikka tööle ka. Tõesti äge oli! 

Tagasi blogi juurde, kui aasta tagasi oli külastusi blogisse 6520 siis tänaseks on see number müstiline 24368 korda, suur aitäh teile kõigile, kes siin ikka uusi mõtteid noppimas käivad. 
Muidugi tahan ka tänada kõiki, kes juba on lugenud minu e-raamatut Toiduplaneerimise algkool, ning selle kohta oma tagasiside andnud. Uued mõtted juba ootavad oma aega.

Nagu blogi retseptide põhjal järeldada võib, siis innustab mind juhtmõte - teha asju võimalikult kasulikest ainetest ning sama oluline on ka suurepärane maitseelamus.
 Jätkan mõnusalt samal kursil, sest -  Toit on armastus! 

Kook blogi sünnipäeva puhul on mõnus, lihtne ja annab palju mänguruumi, et omale meelepärased maitsed kokku sulatada. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...