Lehed

neljapäev, 28. september 2017

Maasikakook valge šokolaadi ja pähklijahuga


See retsept on juba avaldatud Olivia kodulehel, aga kuna tegemist on tõeliselt maitsva koogiga, siis muidugi tuleb see blogisse ka tuua. Ja retsept on alati ennekõike inspiratsiooniks, kui pole enam maasikaid, kasuta muid marju jne :) 
Lihtne - nagu ikka, maitsev - otse loomulikult, tervislik - pigem JAH! 
Köögis näeme !

Kook:
400 g maasikaid (ei tasu koonerdada)
70 g sarapuupähkleid
200 g valget šokolaad
90 g sarapuupähklijahu (või jahvata ise kohviveskis)
50 g toortatra jahu
40 g kikerhernejahu
0,75 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
0,5 tl soola
4 muna
240 g rafineerimata roosuhkrut
200 ml Olivia päevalilleõli

Kreem:
1 purk kookoskreemi (külmkapi külm)
2-3 sl tuhksuhkrut (rafineerimata roosuhkrust)
1 sl sidrunimahla

Kaunistuseks:
40 g šokolaadi (tume)
Piparmündi lehti
100 g maasikaid


Valmistamine:

  • Maasikad pesta ja viilutada, jäta kõrvale
  • Pähklid lõigata noaga pooleks, jäta kõrvale
  • Sulata šokolaad vesivannil
  • Segada kausis jahud, küpsetuspulber, sooda ja sool ning segada vispliga kergelt läbi, et vältida jahutükke
  • Munad vahustada suhkruga kohevaks valgeks vahuks
  • Lisada munavahu hulka päevalilleõli, kergelt  vahustada segamini
  • Lisa munavahule sulatatud šokolaad ja sega ühtlaseks
  • Jahud segada rahulikult lusikaga munavahusse
  • 20*30 vormi põhja küpsetuspaber ja kallata 1/3 taignast põhjale
  • Osa maasikatest ja pähklitest esimesele osale taignast (maasikaid pigem äärtesse, et kook ühtlaselt mahlaseks saaks)
  • Kõik ülejäänud taigen vormi kallata ja kõige peale veel järele jäänud maasikad ja pähklid
  • Küpseta, eel kuumutatud ahjus, 160 kraadi juures koos ventilaatoriga 35 minutit
  • Jahutada kook täielikult
  • Kreem:
  • Kookoskreemi purgist eraldada tahke osa
  • Lisada tuhksuhkur ja sidrunimahl ning vahustada kergelt ühtlaseks
  • Kanda täielikult jahtunud koogile kreem
  • Lisada kaunistuseks šokolaadi tükid, maasikad, piparmündilehed


Maitsev kook ongi valmis!
Võib vabalt süüa kohe, aga läheb veel mahlasemaks järgmiseks päevaks!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...