Selle suppi jääke meie peres järgi ei jää, kõik süüakse ära.
Umbes 2 liitrit suppi
400 g värskeid herneid (külmutatud)
3 suurt sibulat või üks keskmine porru
5 küünt küüslauku
2 t kookoseõli
0,5-1 purk valgeid ube (purgist, koos vedelikuga)
200-300 g paksoid või spinatit (värsket rohelist)
250 ml taimne koor (nt kookosekoor või kaerakoor)
soola-pipart
2 pardirinna fileed
1 tl mett
- hakkida sibul või porru ja küüslauk (suured tükid, sest nagu nii teed püreeks pärast)
- panna potti koos õliga, pruunistada kergelt
- püreestada umbes 160 g herneid (külmununa), jätta kõrvale ootama
- lisada teine osa herneid potti koos umbes 0,5 liitri veega, lasta keema tõusta ning keeta 5 minutit
- lisada oad purgist potti
- lisada potti ja varem püreestatud hernes
- püreestada värske roheline (paksoi või spinat) ja tee sama kogu poti sisuga
- lisada uuesti pott pliidile ja lisada koor ning sool-pipar ning kuumuta veel
natuke aega et maitsed seguneksid paremini
- pardirasvale lõigata sisse risti sälgud (tee ettevaatlikult, et liha sisse ei lõikaks)
- part panna rasva külg(nahaga) ees külmale pannile ja pruunistada (rasv sulab kokku ja nahk jääb väiksemaks) ja teisest küljest 2-3 minutit et võtab kergelt pruuniks (võib pritsida rasva pannilt, seega tasub olla ettevaatlik ja võimalusel kasutada rasvapritsmete püüdjat vms pannil)
- võta part pannilt ja pane ahjuplaadile (ahi tasub ka sisse panna hetk varem 150 kraadi juurde)
- jahvatada pardi peale soola ja pipart ning määrida meega (naha külg jätta allapoole)
- part ahju ja lasta küpseda umbes 15 minutit ( kui soovid et oleks seest roosa, kui aga rohkem küpset siis küpseta kauem, aga arvesta, et pärast jahtumise ajal ta valmib veel edasi, pigem veidi vähem kui rohkem)
- lasta pardil ahjust tulnuna jahtuda mõned hetked
- viiluta tükid ja serveeri koos supiga (peal või kõrval - sinu oma valik)
Head isu!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar