Brita kook on üks
vähestest mida korra aastas võib poest osta, sest on päris söödav ka seal, aga
kuna selle tegemine ei ole üldse midagi keerulist, siis suurema koguse jaoks,
tasub ise tegemine ette võtta. Retsepti sain siit, aga kuna on vajadus
erinevaid asju teiste jahudega katsetada, siis proovisin järgi, ning tulemus
oli super hea. Lisaks on boonuseks see,
et selle võib vabalt päev varem valmis teha. Sünnipäeva laualt kadus
igaljuhul imekiirelt.
Põhja jaoks
150 g võid
1 dl riisijahu
1 dl kartulitärklist
0,5 dl tatrajahu
1 tl vanillisuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
3 muna kollast
1 terve muna
1 dl suhkrut
- küpsetuspaber
ahjuplaadile ja määrida pealmine pool võiga (nii on lihtsam pärast kook kätte
saada)
- sulatada või, jäta
jahtuma
- segada kokku jahud,
küpsetuspulber, vanillisuhkur
- eraldada munakollased
ja valged, kollased koos suhkru ja terve munaga vahustada kohevaks
- lisada jahtunud või
- lisada sõelaga jahu järk-järgult
- valminud taigen panna
ahjuplaadile
3 munavalget
1,5 dl suhkrut
1 dl mandlilaaste või
kookoselaaste
- munavalgete vahustamist
alustada ilma suhkruta
- alles kohevale vahule
lisada järk-järgult suhkur
- valminud vaht kanda
taignale
- puistada peale
mandlilaaste või kookoselaaste
- küpsetada ahjus 180
kraadi juures 20 minutit
Täidis
400 ml vahukoort
3 spl suhkrut
200 g talukohupiima
kreemi (Nopri)
- vahustada koor suhkruga
- lisada kohupiimakreem
- valminud koogipõhi
lõigata pooleks
- alumisele osale kanda
algul 2/3 täidisest
- siis panna marjad ja
panna ülejäänud täidis
- peale veel marjad
(marju pole kunagi liiga palju)
- asetada teine koogi
poolik kõige peale
- jätta külma seisma, et
vädiks mõnusalt läbi
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar