1,1 kg taigent
valmistamise aeg koos leiutamisega umbes tund, seega sinul kulub üsna natuke aega, et omale see üli hea piparkoogitaigen valmis teha.
1 tl (himaalaja roosat) soola
1 tl soodat
2 tl küpsetuspulbrit
40 g (0,5 dl) linajahu
109 g (2,5 dl) kaerajahu
112 g (2 dl) kinoajahu
154 g (2 dl) toortatrajahu
100 g (1,5 dl) toortatra tume jahu
1 tl (3 g) värsket apelsiinikoort
1 tl (2 g) nelgi terasid
0,5 tl köömneid
0,5 tl musta tera pipart
1 tl (5 g) värsket ingverit
0,5 tl muskaatpähklit
3 tl (6 g) jahvatatud kaneeli
0,25 tl vürtsi
1 tl jahvatatud kardemoni
140 g (2 spl kuhjaga) mett
150 g kookosõli
50 g oliiviõli
140 g (2 dl) kookospalmisuhkrut
0,5 dl keevat vett
2 (talu) muna
Retsept joonistatult on siin:
Kirjutatult siin:

- lisada jahud (lina, kaera, kinoa, tatrad) ja segada kokku, jäta kõrvale
- apelsiin, nelk, köömned, pipar, ingver, muskaatpähkel, kaneel, vürts, kardemon kõik kokku jahvatada kohviveskiga
- pane valmis mesi ja rasvaine (eraldi kaussi või ühte ükskõik)
- 0,5 dl suhkrut sõeluda pannile, lasta sulada täielikult
- lisada keev vesi, sega
- lisa ülejäänud suhkur, sega ja lase ära sulada
- lisada rasvaine ja mesi
- lisada apelsiinimahl ja jahvatatud vürtsid
- lase jahtuda (lahtise akna all või rõdul) 5-10 minutit
- kalla segu pannilt kokku segatud jahude juurde, sega korralikult
- lisada munad ja segada veel

- järgmisel päeval võid juba küpsetama asuda
puista mõnda jahudest lauale ja muudkui rulli ( kui algul veidi rabe on siis sõtku läbi veelkord)
- ahjus küpsetada üleval 200 kraadi juures umbes 10-11 minutit
Mulle maitsevad ikkagi ilma glasuurita kõige rohkem, aga kui soovid veel magusamaks teha siis munavalge ja suur kuhi tuhksuhkrut.
Kaunist teist adventi teile kõigile!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar