Põhi:
umbes 3 dl kaerajahu
0,5 dl suhkrut
75 g taluvõid
- sega jahu ja suhkur
- lisa või, töötle ühtlaseks massiks
- kui kasutada muud jahu, siis võib kogus olla teine
- küpseta 200 kraadi juures 10 minutit
Täidis:
500 g hapukoort
4 muna
1,5 dl suhkut
0,5 tl puhast vaniljet(kasutasin sellist sain Mahemarketist)
3 spl nisujahu
- munakollane vahustada suhkuga
- kollasele lisada hapukoor ja jahu-vanilje segu, segada ühtlaseks
- kõige lõpuks lisada munavalge vaht ettevaatlikult segades
- kalla täidis eelküpsetatud põhjale ja küpseta 200 kraadi juures 40 minutit
Peale panin veel tuhksuhkrut ja pohlasid.
Võib kohe sööma asuda!
Tundub väga maitsev kook! Huvitav, kas hapukoore võib keefiriga asendada? Mul külmkapis üks realiseerimisaja ületanud kinnine keefiri pakk :)
VastaKustutaKeefir on vähe vedelam, seega jahu kogust suurendaksin sel juhul. Katsetada tasub alati 😃
VastaKustutaSuhkru kohapealt tegin katsetuse indiaanisuhkruga ja see oli üli mōnus karamelline!
VastaKustutaMis suurusele vormile on kogus mõeldud?
VastaKustutaPigem suuremale vormile 24 cm vähemalt, muidu ei pruugi ära mahtuda. Head küpsetamist!
Kustuta