Lehed

kolmapäev, 28. jaanuar 2015

Hapukoore kook kõbeda kaerajahu põhjaga

See kook sündis lihtsalt tänu sellele, et millegi pärast oli külmkapis terve pakk kasutamata hapukoort ja see oli juba mõne päeva säilivusaja ületanud. Proovisin, oli täitsa ok maitsega. Niisiis tahtsin seda küpsetada kuidagi. Hakkasin vaikselt katsetama.Lõpuks tuli välja mõnusa kerge täidise ja krõbeda põhjaga lihtne koogike. 

Põhi: 
umbes 3 dl kaerajahu
0,5 dl suhkrut
75 g taluvõid

- sega jahu ja suhkur
- lisa või, töötle ühtlaseks massiks
- kui kasutada muud jahu, siis võib kogus olla teine
- küpseta 200 kraadi juures 10 minutit

Täidis:
500 g hapukoort
4 muna
1,5 dl suhkut
0,5 tl puhast vaniljet(kasutasin sellist sain Mahemarketist)
3 spl nisujahu















- munakollane vahustada suhkuga
- munavalge vahustada eraldi
- kollasele lisada hapukoor ja jahu-vanilje segu, segada ühtlaseks
- kõige lõpuks lisada munavalge vaht ettevaatlikult segades
- kalla täidis eelküpsetatud põhjale ja küpseta 200 kraadi juures 40 minutit

Peale panin veel tuhksuhkrut ja pohlasid.

Võib kohe sööma asuda!




5 kommentaari:

  1. Tundub väga maitsev kook! Huvitav, kas hapukoore võib keefiriga asendada? Mul külmkapis üks realiseerimisaja ületanud kinnine keefiri pakk :)

    VastaKustuta
  2. Keefir on vähe vedelam, seega jahu kogust suurendaksin sel juhul. Katsetada tasub alati 😃

    VastaKustuta
  3. Suhkru kohapealt tegin katsetuse indiaanisuhkruga ja see oli üli mōnus karamelline!

    VastaKustuta
  4. Mis suurusele vormile on kogus mõeldud?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pigem suuremale vormile 24 cm vähemalt, muidu ei pruugi ära mahtuda. Head küpsetamist!

      Kustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...