Lehed

reede, 3. märts 2017

Porgandikook pistaatsia-toorjuustu kreemiga


See oli sõbrapäev, kui mõtlesin, et teeks ühe suure koogi, mida kõigile toredatele inimestele jagada. Teadsin et pistaatsiakreemi ja toorjuustu tahan ühte potti panna, ning kuidagi tuli see porgand ka sinna alla. Retsepti algidee on pärit raamatust The New Best Recipe (aitäh, armas Ele, kes mulle oma raamatu hoiule tõi), mugandatud tervislikumaks igast nurgast. 
Suur ahjuplaadi täis kooki

Koogi taigen:
600 g (5 tk) porgandit (koorituna 440 g)
110 g kaerajahu
90 g hernejahu
100 g toortatra tume jahu
1 tl jahvatatud muskaatpähklit
1 tl (10 tera) jahvatatud nelki
1 spl kaneeli
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl kardemoni
1 tl jahvatatud sidrunheina (soovi korral)
250 g suhkrut
4 muna
200 ml oliiviõli

- segada omavahel jahud, maitseained ja küpsetuspulber
- porgandid koorida ja riivida
- munad ja suhkur kergelt vahustada
- lisada õli ja vahustada valgeks vahuks
- munasegule lisada jahusegu
- taigen küpsetuspaberiga ahjuplaadile ja küpsetada 200 kraadi juures 30 minutit
- jahuta kook täielikult ja kata pistaatsia-toorjuustukreemiga

Pistaatsia-toorjuustu kreem:
2*200 g (400 g) laktoosivaba toorjuust vaniljega (Valio oma, mille aastavahetusel avastasin)
90 g pistaatsiapähkli kreemi (tellisin siit

- toasoe toorjuust segada pähklikreemiga ühtlaseks massiks

Peale kaunistuseks: 
kookoslaaste
chia seemneid
valge šokolaadi tükke
piparmündi lehekesi

Seistes läheb aina paremaks!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...