Selle retsepti sain ühe väga toreda töökaaslase käest ja olen alati kevadel just seda rabarberikooki teinud. Sel korral, olles praegu nisujahu vabal lainel, tahtsin järgi proovida kuidas oleks. Super on! Põhi on mõnus mahlakas, rabarber keskel hapukas ja peal magus besee annab päris ideaalse rabarberikoogi kokku. Näeb uhke välja ja sobib ka külalistele pakkumiseks.
Põhi:
130 g võid
2 muna
1 dl suhkrut
1 dl riisijahu
0,5 dl kaerajahu
1 tl küpsetuspulbrit
1,5- 2 tl kardemoni
- sulata või ja jahuta
- vispelda munad suhkruga vahule ja lisa jahtunud sulavõi
- sega riisi ja kaerajahu küpsetuspulbri ning kardemoniga
- sega kuivained muna-või segu hulka
- kalla taigen vormi (24 cm läbimõõduga) ja küpseta 200 kraadi juures 15 minutit
Rabarberimoos:
600 g puhastatud rabarberit
1,5 dl suhkrut
- rabarber tükeldada suuremad tükid ja panna potti koos suhkruga
- hauta umbes 10 minutit kuni rabarber on pehmeks läinud
- kui koogi põhi on küpse siis pane moos peale ( ise eemaldasin osa rabarberist eraldunud vedelikust, muidu oleks koogi põhi väga läbi vettinud
Besee:
3 munavalget, külmkapi külmad
1,5 dl suhkrut
- vahusta munavalged alguses ilma suhkruta pehmeks vahuks
- siis alles lisa järk järgult suhkur ja vahusta edasi tugevaks vahuks
- kanna munavalgemass rabarberikihile ja küpseta ahjus 150 kraadi juures 10-15 minutit kuni besee on pealt kuldne
Maitseb super hästi nii soojalt kui külmalt!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar