Lehed

teisipäev, 16. juuni 2015

Röstitud punapeedi hummus


Esmalt proovisin järgi tavalise hummuse valmistamise ja kuna see oli väga maitsev ning üli lihtne, siis tahtsin proovida ka punapeediga versiooni. Olin nimelt ühel üritusel näinud, et poest saab seda osta, aga minu poodides seda pole müügil olnud, nii ei jäänud lihtsalt muud üle, kui ise valmis teha. Retsepti leidsin siit.
Muidugi ei olnud poest ka tahhiinit saada, uurisin järgi mis see sisaldab ja kuidas teha ning ausalt oli palju lihtsam see ise teha, kui poest otsima minna. 

Kogus on päris suur, et peolaualt jäi isegi veel järgi. 
400 g punapeeti
250 g kikerherneid (1 purk)
2 spl tahhiinit (seesamiseemned ja oliiviõli)
3-4 küüslauguküünt
1 spl sidrunimahla
sool-pipar
2 spl oliiviõli
vett soovi korral

- punapeet koorida ja tükeldada(mida õhemad seda kiiremini küpseb) ning ahju röstima 200 kraadi juurde umbes 30 minutit
- tahhiini tegemiseks; röstida seesamiseemned, jahvatada kohviveskis ning lisada oliiviõli nii et muutub pastaks
- kikerherned, küüslauk, sidrunimahl ja röstitud punapeet blenderisse ning lasta ühtlaseks massiks
- lisada sool-pipar, oliiviõli ja tahhiini
- kui konsistents tundub liialt paks siis lisa veidi vett

Sobib hästi nii pidulauale, kui ka õhtul filmi kõrvale kreekeritega näksimiseks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...