Teadsin, et tahan teha
toorjuustukooki ilma küpsetamata, lisaks pidi see olema veidi hapukas, juurde
marjadest kaste, see oli lihtne osa. Põhja jaoks mul konkreetset plaani polnud,
hakkasin leiutama. Ausalt öeldes see, mis välja tuli oli midagi erakordset.
Seda tasub kindlasti proovida!

Põhi:
100 g kooritud
maapähkleid
80 g täisterakaerahelbeid
1 tl suhkrut
80 g tumedat šokolaadi
- röstida pannil pähklid,
lisada veidi soola ja purustad köögikombainis jämedalt
- röstida kaerahelbed,
lisada suhkur minut enne pannilt võtmist
- sulatada šokolaad
vesivannil ja segada kokku kaerahelveste ning purustatud pähklitega
- suruda saadud segu
koogivormi (21 cm läbimõõduga lahtikäiv) põhjale, asetada külma
400 g toasooja toorjuustu
200 g valget šokolaadi
200 ml vahukoort
2 laimi ( 1 laimi koor
peenelt riivida + 2 laimi mahl)
- vahukoor vahustada
- sulatada šokolaad
vesivannil, jäta hetkeks jahtuma
- segada toorjuustu hulka
peenelt riivitud laimi koor ning pigistatud mahl
- toorjuustule lisada
sulatatud šokolaad, segada
- vahukoor lisada kõige
viimaks ning õrnalt läbi segada
- valmis täidis kallata
põhjale ning jätta külmikusse tahenema, 8-12 tundi
Kastmeks:
200 g mustikaid,
külmutatud
200 g kirsse, külmutatud
2 spl cherryt
3-4 spl suhkrut
2 spl toortatrajahu
- potti marjad ja suhkur
ning cherry, vaikselt podisema
- lisada toortatrajahu,
segada et muutuks paksemaks
- jahutada enne koogile
panekut
Serveerida kastmega ning
hea tujuga!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar