Lehed

esmaspäev, 28. märts 2016

Valge šokolaadi ja kreeka jogurti panna cotta kook mandlite ja meega

Olin juba ammu pidanud plaani panna cotta taolist kooki teha, kuni ühel päeval nägin Pinterestist pilti koos mee ja pähklitega, teadsin, et nüüd proovin kohe järgi. 
Õnnestus suurepäraselt!

100 g valget šokolaadi
600 ml vahukoort
1- 2 tl vanilliekstrakti
Soola
20 g (kiiresti lahustuvat) želatiini
380 g kreeka jogurtit (Saare)

Peale 
100 g mandleid
150 g mett

- šokolaad sulatada vesivannil
- vahukoor, suts soola ja vanilliekstrakt potti, kuumutada (mitte keeta!!), eemalda pliidilt
- lisada sulanud šokolaad kuumale vahukoorele
- vispliga segades lisada želatiin otse koore segusse (tõenäoliselt võib katsetada ka väiksema koguse želatiiniga aga kuna ma tahtsin olla täiesti kindel, et kook oleks lõigatav, siis seekord tegin nii)
- kõige viimaks lisada kreeka jogurt ja segada ühtlaseks
- panin (20 cm läbimõõduga ) vormi (jätsin küpsetuspaberi alla)
- lasta külmas taheneda vähemalt 6-8 tundi
- enne serveerimist lõikasin mandlid pooleks ja röstisin kuival pannil
- mesi oli tahke seega sulatasin potis vedelamaks
- jahtunud pähklid ja mee panin vormist eemaldatud koogi peale

(soovitan panna pähklid ja mee vaid sellele osale koogile, mis kohe söögiks läheb, muidu mesi valgub ülejäänult lihtsalt maha)

Tarretunud oli väga hästi ning maitses suurepäraselt!

Sõin üksi vist enamuse koogist ära !


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...