Kookosekreemi kasutamise idee tuli mul juba mõnda aega tagasi, kui olin proovinud teha varem tehtud tumeda šokolaadiga toorkooki valge šokolaadiga, siis selle beež värvus ei olnud nii äge. Hakates kooki tegema, selgus et datlid kodus, olid otsa saanud. Üllatavalt hästi maitseski hoopis musta ploomiga. Kook saab nii kiiresti valmis, et ei jõua silmagi pilgutada.
24 cm vorm
Põhi:
150 g india pähkelid
150 g kuivatatud musti ploome
- purustada ploomid ja pähklid ühtlaseks massiks
- 24 cm lahtikäiva vormi põhja küpsetuspaber ja ühtlaselt jaotada laiali
Täidis;
200 g valget šokolaadi
200 g kookosekreemi (teoreetiliselt võimalik ka kodus ise teha; jahvatades kookosehelbeid ja lisades sinna kookoseõli)
2 purki kooskosepiima, ( külmkapi külma)
- sulatada šokolaad vesivannil
- lisada kookosekreem ja lasta ühtlaseks sulada
- lisada kookosepiimade tahke osa šokolaadi-kreemi segule ja segada ühtlaseks
-kallata täidis põhjale ja külmikusse 4 tunniks
Serveerida koos suure kuhja marjadega (hapud sobivad ka väga hästi)!
Tõesti mõnus kook!!!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar