Tunnistan ausalt ma ei ole kõige suurem kõrvitsa sõber kunagi olnud. Seda suppi ma lihtsalt armastan! Muidugi sellepärast, et ma ta ise välja mõtlesin ja leiutasin ning tulemus oli ülemõistuse ideaalne - ilma liialdamata! Supi muudab maitsekaks nii see, mis sinna peale lisandiks panna, aga veel veel olulisem on see, mida sinna sisse panna. Ingver, küüslauk ei ole kuidagi uuemad leiutised, siis mina pole veel näinud, ega maitsnud kõrvitsasuppi kus oleks ka tomat, seller ja apelsin. Harva on toite, mida saab mitu söögikorda süüa ja siis on kahju, et see otsa sai, sest tavaliselt üle kahe korra sama asja mu maitsemeeled ei taha. Seda kõrvitsasuppi võiks aga kohe uue potitäie hakkama panna. Oh, see oli hea!
2 liitrit suppi
1 kg kõrvitsat (puhastatuna)
1-2 spl oliiviõli
1,5 purki (600 ml) kookospiima
55 g (kaks väiksemat peotäit) pistaatsiapähkleid (ilma soolata, puhastatud koortest)
1 tl kookosõli
3 varsselleri vart
jupp ingverit
2 küünt küüslauku
250 g tomateid
1 apelsin
soola
1 tl muskaatpähklit
1 spl kurkumit (jahvatatud)
- kõrvits röstida oliiviõliga ahjus 200 kraadi juures 20 min, siis panna ahi kinni ja lasta kuni ahju jahtumiseni seal veel seista
- püreestada valminud kõrvits koos 0,5 purgi kookospiimaga ning jäta suuremasse potti ootama
- röstida kuival pannil pähklid ja hakkida jämedalt (kui jahtunud) ning jätta ootele
- pannile kookoseõli, tükeldatud seller, ingver, küüslauk kuni seller hakkab veidi pehmemaks minema
- lisada juurde pooleks lõigatud tomatid ja fileeritud apelsin(eemaldada kõik kõvemad kiud)
- hautada mõned minutit rahulikul kuumusel
- pannil valminud köögiviljad samuti püreestada ja lisada kõrvitsapüree juurde
- pott pliidile ning lisada maitseained ja ülejäänud kookospiim
Serveerimisel lisasin veel riivitud parmesani, eelnevalt röstitud pistaatsiapähkli tükke ja pannil röstitud fenkoli kuubikuid.
Preili sõi ja kiitis "emme, väga maitsev on! emme nii tubli" - Naljahammas!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar