Küpsised ise on tegelikult lihtsalt öeldes taevalikud!!!
16- 18 tükki
100 g kookoseõli / või taluvõid
100 g kookospalmi suhkrut / või rafineerimata roosuhkrut
150 g kõrvitsapüreed (ahjus röstitud 20 minutit)
1 spl jahvatatud lina seemneid (või linajahu)
1 spl kaneeli
suts soola
0,5 tl kardemoni
40 g kinoajahu
50 g kookosejahu
40 g riisijahu
60 g tapikotärklist /või kartulitärklist
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
50 g valget šokolaadi
60 g pistaatsiapähkleid (soolata, puhastatud- Biomarketist saab lahtiselt ka osta)
glasuuriks 75 g valget šokolaadi
- kaussi rasvaine ja suhkur ning vahustada
- lisada kaneel, sool, kardemon ja jahud, mille sisse segada enne küpsetuspulber ja sooda
- kogu taigen ühtlaseks segada ning lisada pähklid ja šokolaadi tükid
- vormida pallikesed ja õrnalt laiaks vajutada
- põhimõtteliselt võib päris üksteise kõrvale ka panna ning ühe korraga ära küpsetada, sest laiali nad ei valgu
- küpsetada 200-220 kraadi juures umbes 15 minutit (olened täitsa küpsiste suurusest)
- lasta hetkeks jahtuda ning niristada sulatatud šokolaadi veel peale (valida selline, mis toatemperatuuril ka tahke oleks, muidu määrib väga), taheneda lasta ning ongi valmis
Kellele, mis meelde tuleb, mõni saab aru, et kõrvits sees, mõnel tuleb jõulutunne, mõni sööb lihtsalt ja kõik saabki otsa!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar