Tegin hiljuti metssea liha puu küttega ahjus. Linnas ei taha seda tegu väga ette võtta, sest see on paras raiskamine (minu meelest) ning tulemus ei ole kunagi nii hea kui vanaemal. Seega panin maitsestatud liha köetud ahju ja järgmise päeva lõunal oli veel kergelt leige, ning väga mõnusalt pehme, lausa lagunes kondi küljest lahti. Seega nüüd võtsin ette pardikoivad, mida elektripliidiga küpsetades ei suuda samuti ülemõistuse head tulemust saavutada. Ei pidanud pettuma, väga super maitsvad said. Püüan olla loominguline vastavalt olukorrale ja kasutada seda, mida saab.
Õhtusöök 4-le.
4 pardikoiba
2 spl mangopüreed + 3 spl pärast veel
soola-pipart
värsket tüümaini
- külmale pannile nahk allapoole panin
esialgu pardikoivad, et mahlad kinni ehmatada
- kui juba natuke nahal värvi siis minutiks
teiselt poolt ka
- maitsesta pardikoivad soola-pipraga ja
määri esimest korda mangopüreega
- pirn lõigata paksemateks viiludeks ja
panna ahju mineva poti põhja
- tõsta pannilt pardikoivad pirnide peale
ja ahju (puuküttega)
- küpsetada ühtlase tulega umbes 2-3 tundi
- määri uuesti mangopüreega ja lisa värsket
tüümiani
- serveerimisel lisada juurde küpsenud
pirnid ja kallata peale poti põhja kogunenud kastmel
Kõrvale serveerisin sooja tatra salati:
2 dl tatart
õli
peotäis värsket spinatit
1 punane sibul
- paprikad viiludeks ja ahju röstima, umbes 30 minutit
- tatar potti veidikese õliga ja praadida natuke aega, kuni tatar hakkab praksuma
- kalla tatrale vesi peale ja jäta hauduma
- ahjus küpsenud paprika tükeldada ja lisada valminud tatrale
- sibul tükeldada ja pannile küpsema
- lisada värsked spinati lehed sibula juurde
- hautada pannil seni kuni spinat on kokku tõmbunud ja sibul parajalt pehme
- lisada sibul-spinat tatra ja paprika juurde
- kasteks segada 1 tl mett, 0,5 tl sinepit, 1 spl õunaäädikat ja 3 spl oliiviõli
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar