Kook:
3 muna
2 dl suhkrut
2 dl täistera nisujahu (või riisijahu)
1 dl maisijahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl kaneeli
100 g martsipani
1 dl piima
50 g sulatatud võid
4 keskmist rabarberit
- vahusta munad suhkruga kohevaks
- lisa jahud, küpsetuspulber, kaneel ja martsipani tükid
- lisa piim ja sulatatud või
- tõsta 1/3 taignast vormi (24 cm lahtikäiv) põhjale
- pooled tükeldatud rabarberid sinna peale
- järgmine 1/3 taignast
- ülejäänud rabarberid
- viimane osa tagnast
- ahju (tegin puupliidiga, aga usun et 200 kraadi sobib elektril,) 10 minutit küpseda lasta
Valmista kate: (sama mis siin koogil)
- sulata või potis
- lisa jahu, sega
-lisa suhkur, mandlilaastud ja sega
- viimasena vahukoor
- kuumutada keemiseni
- pane valminud kate pool küpsenud koogile ja küpseta veel 30 minutit
Nii mõnus on rabarberi ja martsipani kooslus, et mandleid kunagi üleliia pole siis katte sobib super hästi sinna peale.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar