Mõnel hetkel tahaks
lihtsalt hüpata ja tantsida! Oi ma proovisin ja katsetasin nii palju enne, kui
rahule jäin. Nüüd on mul tagataskus super pizza retsept ja palju fantaasiat,
selle peale.
2 õhukest ahjuplaadi
suurust pizzat
Pizza põhi:
300 g tumedat
toortatrajahu
100 g kaerajahu
1 tl soola
2 tl suhkrut
1 pakk kuivpärmi
2 spl oliiviõli
360 ml kraanisooja vett
2-3 spl maisijahu
Kasutan taigna tegemisel
savikaussi ja soojendan kausi enne sooja veega, et taigen paremini kerkiks.
- segada kokku kaera ja
tatrajahu
- lisada sool, suhkur,
kuivpärm ja oliiviõli
- lisada kahe korrga soe
vesi ja segada ühtlaseks
- katta kauss toidukilega
ja pakema rätikuga ning panna sooja kohta 20-30 min kerkima
Sel ajal kui taigen
kerkib jõuab täpselt peale pandavad asjad ette valmistada ja ahju kuumaks
lasta.
150 g tomatipastat
2 tl Basilico maitse segu
(Santa Maria) (tšilli, küüslauk, basiilik)
- sega kokku
300 g Gouda juustu
- riivida
1 paprika
0,5 purki oliive
- viilutada nii oliivid
kui paprika
5 kuubikut külmutatud
spinatit
- sulatada (näiteks
vesivannil)
125 g mozzarella palle
120 g sinki ( salchichon,
jamon curado, chorizo pamplona)
Järgmisel korral veel
seeni ja ananassi, et veel mahlasem oleks.
- ahi 250 kraadiga pizza
programmiga sooja
- ahjuplaatidele panin
küpsetuspaberi, aga võib ka lihtsalt rasvaga määrida
- taigen jagada kahe
panni vahel ja maisijahu kasutades ühtlaselt laiali ajada ( tegin kätega)
- siis peale tomatipasta,
gouda juust, spinat, paprika
- oliivid, singid ja
mozzarella
- ahju ja küpsetada umbes
10-15 minutit
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar