Olen leidnud enda jaoks
ideaalse rabarberikoogi! Mahlane ja veidi vürtsikas. Natuke hapu ja peal magus
krõbe besee. Üldiselt on kõik asjad köögikapist leitavad ja midagi keerulist
peale muna vahustamise pole. Sellega saab juba varsti väike Plika ka hakkama.
Lihtsalt ideaalne! Me kolme peale sööme selle paari hetkega ära !
umbes 24 tükki
400-450 g puhastatud ja
tükeldatud rabarbereid
1,5 dl kaerajahu
1 dl riisijahu
(valikuline, võib ka riisijahu koguse suurendada selle võrra)
- 0,5 dl tume tatrajahu (või kartulitärklis)
- 1 spl linajahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl kardemoni
6 muna
3 dl suhkrut
2 dl oliiviõli
- rabarberid tükeldada
- ahi sooja 200 kraadi
juurde
- sega kokku jahud
(riisi,kaera, lina, tatra) ja küpsetuspulber ning kardemon
- mõõda valmis suhkur
(1,5 dl munakollase segusse ja 1,5 kõrvale, et pärast valgele lisada)
- mõõda valmis oliiviõli
- kollastele lisada veel
kolm tervet muna
- valged panna külmkappi
ootele
- vahustada muna kollased
ja terved munad suhkruga
- lisada jahud ning
segada rahulikult
- lisada rabarberid
- oliiviõli lisada
- kallata 20*30
suurusesse vormi ja panna kuuma ahju
- küpsetada alt teisel
tasandil 20-23 minutit
- vahustada munavalged
algul aeglaselt ja ilma suhkruta
- järk järgult lisada
suhkur, kuni tahke bessee tekkimiseni
- kanda pool valminud koogile
lusikaga pilvekesed ja ajada noaga laiali
- pane uuesti ahju 200
kraadiga ning küpsetada veel 20 -25 minutit
- lase koogil jahtuda
enne sööma asumist
Lihtsalt üli mõnus ja kõrvale rüüpame värsketest nurmenukkudest teed !
Minu tähelepanekud:
* rabarberi hapusus võib
koogi mahlase tekstuuri liiga pudiks teha, ehk siin ei kehti mida rohkem
rabarberit seda parem teooria. Vähem on parem. Üle 500 g on liiga palju.
* põhjas võib kasutada
indiaanisuhkrut, aga bessee läheb sellest lössi ja pole üldse krõbe. Parem on
peenike rafineerimata suhkur, mis mõeldud küpsetamiseks.
* oliiviõli tasub just
panna viimasena, muidu jääb kook pigem õhuline biskviit, mulle meeldib mahlane
pigem.
* besee peale panemisel võib juhtuda, et kool pole veel täiesti küpse ja läheb raskuse all katki, sellest pole midagi, maitseb pärast ikka väga hästi.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar