Lehed

reede, 21. november 2014

Krõbe ahjukala

Vahelduseks punasele kalale ja räimele sööme aegajalt ka valget kala. Seekord tahtsin proovida Pereköögis olnud retsepti, mida Johannese koolis Rosmal tehakse. Lihtne, kiire ja tõesti väga maitsev! Muidugi ei oska ma kinni pidada täpselt punktipealt antud retseptist ja kirjutasin oma köögi käekirjaga asja üle :)
(Retseptid on minu jaoks alati ideede hankimiseks ja inspiratsiooniks, kuid väga harva piinliku täpsusega jälgimiseks. Välja arvatud paar erandit, milleni jõuan kunagi hiljem.) Seega antud retsept on samuti minu mugandustega. 


3-4 paras kogus

800-1000 grammi valge kala fileed (pangassiust kasutasin)
100 grammi võid
120 grammi täistera rukkijahu
soola-pipart
värsket tilli



- kalafilee sulama, nõrutada liigsest veest
- segada kokku või ja jahu mõnusaks puruks
- kalafilee ahjupannile ning puru peale
-küpsetada 170 kraadiga 30 minutit (pöördõhuga)
- pärast sool- pipar ja värske till

Ning maitsev söök ongi valmis!

Serveerisin kala koos vanaema käest toodud kartulitest tehtud pudruga. 
Kõhu saab kenasti täis!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...