Lehed

kolmapäev, 17. detsember 2014

Krõmpsuvate pähklite ja iirise kattega ricotta-toorjuustukook

Piimaprintsessi järgmine kuu ongi viuhti möödas, juba 7 kuud niimoodi, uskumatu lennuga läheb aeg.
Leidsin juhuslikult ühe koogi retsepti, mille katte tundus nii isuäratav, et lihtsalt tuli kohe ära teha. 1+1 võrdub koogitegu. Mulle meeldis peale koogi katte osa veel tegelikult kogu kook, sest kasutades ricottat jääb kook selline väga naturaalselt kohupiimane maitse, ei ole üldsegi väga magus. Kate aga oli veel parem kui ette kujutasin ning selle võiks vabalt ka niisama ära süüa. 


Retsept ise on pärit siit. Seekord kutsusin end korrale ja pidasin tõepoolest retseptist kinni. Ok tegelikult vaid 99%.
Tulemus aga oli väga super maitsev. 

Põhi: 
150 g iirisemaitselisi küpsiseid (selga)
75 g taluvõid

- purusta küpsised 
- sulata või ja sega küpsistega
- suru vormi põhja


Täidis:
400 g ricotta kohupiima(tavalist, mitte pastat)
200 g toorjuustu, toasoe
5 spl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
4 muna
75 g hapukoort (20%)

- sega suhkrud toorjuustuga ja lisa kohupiim
- ükshaaval lisa munad
- lõpuks hapukoor
- vala põhjale ja küpseta 150 kraadi juures 45 minutit (panin ahju ka veenõu)
- lase ahjus jahtuda siis pane külma (õues on külm seega mina viskasin rõdule 3-4 tunniks)

Kate:
150 g metsapähkleid
3 spl suhkrut
150 g iiriseid (1 pakk)
2 spl taluvõid
3 spl kohvikoort

- rösti pähklid pannil ja lisa juurde suhkur, sega ja jäta jahtuma
- iirised, koor ja või sulata potis, sega ühtlaseks
- kata kook iirise seguga ja lisa peale pähklid ( mina panin pähklite peale ka veel 2 spl iirise segu)
-lase koogil seista külmas

Ja tõepoolest üli maitsev kook! Ja selle lõhn ajab igaühe hulluks!








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...