Lehed

reede, 27. veebruar 2015

Krõbe kook kohupiima ja mustasõstaraga

Mu ema oli nõnda tore, et kinkis mulle 10 jahu raamatu, mida olin soovinud. Raamat on väga inspireeriv ja julgustab teisi jahusid proovima küll. Muidu oli tihtipeale olukord, kus leiad poest küll huvitava jahu näiteks, aga mida sellega teha?! Olgem ausad, et lõputult igasugu plönne kokku ei viitsi keerata. See tähendab, et keegi peab need ära ka sööma ju. 

Kook ei ole väga magus, vaid mõnusalt marja ja kohupiimane. 

100 g kaerahelbeid
100 g maisijahu
100 g kaerajahu
100 g pruuni suhkurt
0,5 tl kardemoni
2 tl kaneeli
150 g võid

- kaerahelbed röstida kuival pannil kuldseks
- sega sõelutud jahud, kaerahelbed, kaneel ja kardemon
- lisa või ja näpi purutaignaks, jäta külma seisma

3 muna
5 spl suhkrut
200 g hapukoort
400 g vaniljekohupiima
300 g mustisõstraid, külmutatud
2 spl kartulitärklist

- sega munad, suhkur, hapukoor ja kohupiim ühtlaseks
- pane 2/3 taignast põhjaks, kasutasin 20*30 suurust vormi
- kohupiima segu peale, külmutatud marjad(mis enne segatud tärklisega) ja viimane puru kõige otsa
- küpsetada 180 kraadiga ahjus 40 minutit

Väga mõnus kook ja lihtne valmistada. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...