Lehed

esmaspäev, 9. veebruar 2015

Riisi- ja maisijahu kook jõhvikate ja tosca kattega

Olen püüdnud viimasel ajal sobitada sõprust erinevate jahudega; maisi, riisi, kaera, lina. Selleks, et saada uusi maitseelamusi, aga ka lihtsalt püüda vältida nisu kasutamist. Häid ideid jahude katsetamiseks, nagu ka selle koogi, leidsin siit blogist.  Etteruttavalt võin öelda, et tegin ka muffineid(need muidu olemas eelnevalt mainitud blogis) riisi ja maisi jahuga, ning minu lemmikute martsipani ja pohladega, ja need olid täiesti üle mõistuse head. Kahjuks pean neid enne veel tegema, et pildi ka juurde saaks, kuna nii kiiresti said otsa, et fotokas ei jõudnud kapist välja tulla. 



150 g võid, toasooja
1 dl suhkrut
3 muna

1,25 dl riisijahu
1,25 dl maisijahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
kaks peotäit jõhvikaid, sega läbi tärklisega

- Vahusta toasoe või suhkruga heledaks vahuks
- lisa ükshaaval munad ja vahusta edasi
- sega jahud, küpsetuspulber, sool ning sõelast läbi munavahu hulka
- sega taigen ühtlaseks ja lisa kaks peotäit jõhvikaid
- kalla vormi ja küpseta 175 kraadi juures 25-30 minutit

Kui kook ahjus, saab tosca kattega tegeleda

100 g võid
2 sl  riisijahu
1 dl suhkrut
80-100 g mandlilaaste
6 sl vahukoort

- sulata või potis
- lisa jahu, sega
- lisa suhkur, mandlilaastud, sega
- viimasena vahukoor
- kuumutada keemiseni










- tõsta koogile, pärast esmast küpsemist ning küpseta veel 25-30 minutit
- lase koogil veidi jahtuda ja siis võib sööma asuda

Kallasin kõrvale oma piparmüntidest tehtud teed ja paarist peotäiest jõhvikatest, mis üle jäid vajutasin pudrunuiaga moosi kokku.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...