See tort on suurepärane
võimalus külmikusse, ootamatute külaliste tarbeks, midagi eriti head
meisterdada. Lihtne teha ja maitseb suurepäraselt nii suurtele kui väikestele
sööjatele. Tegin antud tordi ka omale sünnipäevaks.
Umbes 6 sööjale
75 g tumedat šokolaadi
väike peotäis värskeid
piparmündi lehti
1 pakk šokolaadi
küpsiseid(Selga)(16tk)
600 ml vahukoort
400 ml kondenspiima
5-6 peotäit mustikaid
Kaunistuseks:
veel mustikaid
mõned piparmündi või
melissi lehekesed
- tükeldada šokolaad ja
panna kõrvale
- vahustada vahukoor
kerge vahuni
- lisada kondenspiim ja
vahustada veel mõne hetke
- lisada šokolaadi ja
piparmündi tükid lusikaga segades
- vooderdada keeksivorm
seest poolt toidukilega, nii et kõik sisu oleks kaetud
- hakata tordi kihte
panema keeksivormi; alla jäätise segu siis küpsise kiht ja nii kuni kõik pandud
- peale panna mustikad ja katta pealt toidukilega
- võtta enne sööma hakkamist
sügavkülmast välja ja vormist ka ning kaunistada
- jätta soojenema, et oleks võimalik lõigata ( üle
poole tunni pole mõtet lasta, muidu sulab väga ära)
Kohutavalt maitsev ja
valmis just siis, kui keegi uksest sisse astub!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar