Saaremaal puhkamas käies,
sõime Gospas isevalmistatud näkileiba, hakkasin mõtlema, et kui keeruline see
siis ikka olla saab. Ei olnudki nagu selgus ja kokkuvõtteks panin oma soovidele
vastava taigna kokku.
Muidugi on seda hea süüa
pesto, hummuse või hallitusjuustudega, aga tegelikult kõige rohkem sõin seda
ise hoopis taluvõi ja meresoolaga. Oh, see oli lihtsalt nii hea, et jäädki
sööma. Päriselt!
1-1,5 plaaditäit oleneb
kui peeneks rullida keegi soovib.
1 dl tatrajahu
1 dl maisijahu
2 dl päevalilleseemneid
või kõrvitsaseemneid
0,5 dl seesamiseemneid
0,5 dl linaseemneid
0,5 chia seemneid ( kui
pole, siis võib linaseemneid rohkem panna)
Meresoola
3 dl vett
- sega kõik kuivained
kokku
- lisada vesi järk
järgult ja segada
- rullida tasub kahe
küpsetuspaberivahel ( lihtsam lihtsalt, ei hakka kinni), nii õhukeseks kui
meeldib (ise jätsin suhteliselt paksuks, ehk tegin 1 plaaditäie)
- meresoola veel peale ja
siis ahju 250 kraadiga 10 minutit ühtepidi
- siis keerata ümber
(nagu pannkook) ja veel 10 minutit küpsetada
- keerata ahju kinni ja jätta avatud uksega jahtuma 15
minutiks
- tükeldada kätega omale
meelepärased tükid ja hoiustada suletud anumas
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar