Ühel päeval võtsin Biomarketist kaneeliküpsiseid, olid väga maitsvad ja said ruttu otsa. Tekkis kohe idee neid ise teha.
Nagu ikka, ega nisujahu mul kodus pole ja siis katsetan alati kõige muuga. Muide, kui sa veel ei ole proovinud ühtegi teist jahu kasutada, siis soovitan soojalt, sest maitsed on lihtsalt väga väga head.
Küpsised õnnestusid muidugi suurepäraselt. Sai paar päeva maiustada!
Taigen:
1 dl tuhksuhkrut (jahvatasin ise rafineerimata roosuhkrust)
1 dl kartulitärklist
1,5 dl toortatra jahu
1,5 dl riisijahu
1,5 dl kookosejahu
0,5 dl maisijahu
300 g taluvõid
3 spl külma vett
- Segada kõik kuivained omavahel kokku ja viimasena vesi
- Taigent hoida tund aega külmas
1 muna
1 spl kaneeli
4 spl suhkrut
- Segada kokku kaneel ja suhkur
- Muna kloppida ja määrida kõik küpsised ükshaaval
- Puistada peale suhkru-kaneeli segu
- Ahjus küpsetada 200 kraadi juures 10-13 minutit
Küpsised väga laiali ei vaju, seega tasub nad ise lapikuks vajutada ja plaadile võid üsna ligistikku panna.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar