Lehed

kolmapäev, 28. jaanuar 2015

Suussulav šokolaadikook

Šokolaad sobib hästi kokku jäätise ja millegi värskega, ilma lisandita on ta väga magus. 
See on siis veel üks väheseid kooke, mida teen alati retsepti järgi. Olen seda kooki teinud juba oma kümme aastat, aga peab tunnistama, et vahel võid väikese asjaga puuse panna ja siis ei ole see enam üldse nii väga suussulav. 
Aga kui kõik õnnestub, siis on tegemist kindla hitiga!


Retsepti on lihtne meelde jätta viis asja ja ühesugustes kogustes. 


  8 vormi jaoks

200 g taluvõid (saaremaa)
200 g tumedat küpsetus šokolaadi
200 g jahu
200 g suhkrut
4 muna






- sulata šokolaad ja või vesivannil
- sega kokku jahu, suhkur ja munad ühtlaseks
- sega šokolaad jahusegusse
- pane vormi ja küpseta 220 kraadiga 10 minutit ( kindlasti tasub juures olla, sest ahjud on erinevad)

Pigem küpsetada vähem kui rohkem!

Teen tihti sama kooki, aga ka väiksemas koguses
2 tk  siis on kogused sellised:
50 g võid
50 g šokolaadi
50 g suhkrut
50 g jahu (kui kasutada riisijahu siis tuleb panna 40 g)
1 muna

Valmistamise käik täpselt sama. 

Kõige parem otse soojana süüa, aga maitseb täitsa hästi ka jahtununa. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...