See on selline teistmoodi
roog, aga ei maksa ehmatada, sest tegelikult on väga maitsev ning leiab tee
teinekordki söögilauale. Lugu hakkas tegelikult sellest, et kodus oli üks pakk
musti ube juba liiga kaua lihtsalt seisnud. Kokkusattumuslikul kombel külmkappis
hunnik suvikõrvitsaid, päris 1+1 tehe algselt ei olnud, aga super kooslus sai
kuidagimoodi küll. Plaanisin ka tomatipastat panna ubadele, aga tomatipasta
vedas alt ning ronis prügisse.
400-500 g kuivatatud
musti ube
4-5 hapukurki
3-4 küünt küüslauku
2 spl balsamiäädikat
Sool-pipar
200 g Gouda juustu
2 tomatit
1,5 suurt suvikõrvitsat
- oad pesta ja leotada
külma veega üleöö
- oad keeta tasasel tulel
2-3 tundi koos sibula ja küüslauguga ning soola-pipraga
- valmis ubadelt kallata
ära vesi ja lisada balsamiäädikas
- tükeldada hapukurgid ja
lisada ubade hulka
- riivida juust
- viilutada suvikõrvitsad
pikkupidi laastudeks
- koorega küljed kõige
vormi põhja
- peale oa-hapukurgi segu
(1/2) ja osa juustust (1/3), sool-pipar
- järgmine kiht suvikõrvitsat
ja uba ja juustu, sool-pipar
- järgmine kiht
suvikõrvitsat ja juustu ning viilutatud tomatit, sool-pipar
- ahjus küpsetada 200 kraadiga 45 minutit
Väga mõnus söök !
Seekord jätsin hapukurgi ära ja panin 400 g tomatipastat - nii super hea, et keele viib alla!
VastaKustuta