neljapäev, 26. veebruar 2015

Kartuli-lillkapsapüree supp


Ma olen ikkagi maal kasvanud. Kartulipõllud, mida lapsepõlves rohisime olid liiga üüratud, et silm teisele poole oleks ulatunud. Nii on isekasvatatud kartul oma maitsega südame(või siis keele) külge kasvanud. Poes olev kartul on kuidagi hingetu ja ei maitse pooltki nii hästi, kui tänasel päeval vanaema kasvatatud kartulid. Sain just uue kotikese kartulitega ning otsustasin, et prooviks seekord suppi teha. Täiesti üllataval kombel tuli kuidagi üli maitsev. 


1,5 liitrit suppi umbes

7 kartulit
1 pakk (400g) külmutatud lillkapsast 
100 g Philadelphia ürtidega toorjuustu
 250 ml piima
köögivilja puljongit
1 pakk (150 g) peekonit
5 viilu täistera röstsaia
3 küünt küüslauku
soola-pipart
värsket tilli

- koori kartulid, pane keema puljongiga
- kartulid pooleldi valmis, lisa lillkapsas 
- kui köögiviljad pehmed, siis püreesta ja tagasi potti
- lisa toorjuust, piima kuni õige kontsistentsini 
- tükelda peekon väiksemaks ja prae
- sai kuubikuteks, maitsesta küüslauguga ja kuival pannil röstida




Väga maitsev supp sai!





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar