Lehed

pühapäev, 31. detsember 2017

Küpsetatud tofutort piparkoogipõhjal



Vaatasin tiiru peale oma selle aasta blogi postitustele ja kuigi neid ei ole liiga palju, on neis kõigis ometi midagi, mis kõnetab ja sain aru, et see aasta on olnud väga tugevalt eneseleidmise tee. Muidugi olen selle teega juba viimased 10 aastat tegelenud, aga siiski, viimane aasta on olnud kuidagi väga selge enese defineerimine ning see on väga äge tunne seda aduda.
Toit ei ole kunagi pelgalt toit, selles on alati sõnum, mida me alateadlikult oma kehale saadame, kui palju on selles hoolimist ja vastutust oma tervise ning parima vaimse võimekuse eest. Inimene on üks tervik, ei ole kunagi nii, et toit mida söön oma lihtsalt toit. Elu mida elame ei ole lihtsalt elu, see on minu elu ning on asju, mida keegi teine meie eest teha ei saa ükskõik, millises elu etapis oleme. Üldiselt vist on juba asi tuksis, kui keegi väga tähtsaid asju meie eest tegema hakkab. 
Mitte liiga tõsiseks minnes, tahan vaid öelda, et igaüks ise saab teha oma elust meistriteose! 
Head maitsed kuuluvad täiesti kindlasti selle juurde!
Kõige kaunimat 2017 aasta lõppu teile kõigile!!!

Toorjuustutordi tegemine on nii tavaline ja lihtne, aga mis saab siis, kui ei tohi piimatooteid tarbida, aga kooki tahaks ikka süüa. Kõik aga ei armasta väga kookospiima. Mis teha?
Selle tordi leiutasin just nimelt sellepärast. Kaks olulist asja, mida peale mitmekordset katsetamist aru sain; et alati tuleb köögikombainiga tofu siidiseks püreestada ja teiseks suhkruga ei maksa väga palju koonerdada.
Mõnus kook, mida saab eelnevalt ette teha. 

24 cm lahtikäiv vorm

Põhi:
160 g piparkooke (selle retsepti järgi tehtud näiteks)
60 g sarapuupähkleid
80 g võid 
200 g haput (pohla)moosi 

- piparkoogid purustada (kui sul on alles taigen, siis on kõige lihtsam rulli kahe küpsetuspaberi vahel peeneks, eemalda pealmine paber, lõika noaga ruutudeks ja küpseta ahjus ära)
- sulatada või
- purustada või hakkida pähklid väiksemaks
- segada kokku piparkoogipuru, pähklipuru ja või
- suru küpsetuspaberiga vooderdatud vormi põhjale tugevalt lusikaga
- määri peale moos

Täidis:
500 g maitsestamata tofut (2*250 g pakk) (kasutasin seda)
4 muna 
2 tl vaniljepastat 
100 g rafineerimata roosuhkurt (kui soovid väga magusat, suurenda julgelt kogust)
1 sl sidrunimahla
500 ml maitsestamata taimset jogurtit (kasutasin seda)

- tofu purustada köögikombainis siidiseks
- lisa munad, vaniljepasta, sidrunimahl, suhkur, töödelda masinas kuni mõnus kreemine
- lisada viimaks jogurt ja segada ühtlaselt läbi
- kalla täidis koogipõhjale ja küpseta 180 kraadi juures (koos ventilaatoriga) 50 minutit, lisa ahju veel väikese kausiga vett, et parim tulemus saada
- lase jahtuda täielikult enne katte peale panekut

Kate:
100 g kaerakoort
160 g valget šokolaadi

- sulata šokolaad vesivannil
- lisa koor ka vesivannil oleva šokolaadi juurde, et oleksid ühes temperatuuris
- segada kokku ja kallata koogile
- jäta kook külma seisma, kasvõi terveks ööks 

Kaunistuseks:
vaarikad või muud hapumad marjad
(kui on sügavkülmutatud, siis pane marjad alles vahetult enne serveerimist)

Head nautimist!




2 kommentaari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...