Lehed

kolmapäev, 18. aprill 2018

Peaaegu “Brita kook”, gluteenivaba ja kaeravahukoore-taimsejogurti täidisega


See oli paar kuud tagasi kui mulle turgatas pähe, et kaeravahukoor, mida olin enne vastlakuklite sees kasutanud võiks veidi kohevamaks muuta just taimsejogurtiga ning järgmisel hetkel meisterdasin Brita kooki, sest ei olnud seda juba kaua aega söönud. 
Ja see kook on väärt iga minutit mis selle tegemisele kulutad; nii head, mahlast, kehale kergelt seeditavat, igati-pidi hüper super kooki pole olemas!
Jap, pole olemas! 
Mine kööki ja proovi järgi, aga mina ei vastuta kui kõik üksi ära sööd :)

umbes 15 tk 




Põhi:
160 g võid, sulatada ja jahutada
60 g kookosjahu
60g riisijahu
40 g kikerhernejahu
2 tl vanillisuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
4 muna kollast
1 terve muna
100 g toor roosuhkrut

- ahju sooja 170 kraadiga
- segada kokku jahud, vanillisuhkur, küpsetuspulber
- vahustada munakollased ja terve muna suhkruga kohevaks vahuks
- lisada munavahule sulatatud ja jahutatud või
- lisada muna-või segule jahud
- suurele ahjuplaadile küpsetuspaber ja määrida võiga
- taigen ajada ühtlaselt laiali ja jäta hetkeks kõrvale

Besee:
4 munavalget
160 g toor roosuhkrut
1 tl õunaäädikat
50 g mandlilaaste, rösti enne kergelt kuival pannil

- algul vahusta munavalge ilma sukruta kohevaks ja tugevaks
- lisa osade kaupa suhkur (3-4 osana) ja jätka vahustamist (5 min vähemalt)
- kõige viimaks lisa õunaäädikas ja korraks veel kogu vaht läbi, et ilusti seguneks
- kanna vaht taignale, silu ilusti noaga ühtalseks
- puista peale kergelt röstitud mandlilaastud

- küpseta ahjus 170 kraadiga 20 minutit, hinda olukorda ja lisa veel 5 min kui vaja

Täidis:
Kaeravahukoort *2 pk (Vahustatav kaeratõmmis)
250 g taimset maitsestamata jogurtit (või vanilliga)
1 tl vanillipastat (valikuline)
2 sl suhkrut
Poole sidruni mahl
400 g vaarikaid(või muid marju)(võivad olla külmutatud)

- vahusta kergelt kaeravahukoor
- lisa suhkur, vanillipasta, sidrunimahl ja jogurt ning vahusta kuni on mõnus kreemine

Immutuseks:
Taimset piima või taime teed

- valminud koogipõhi jahutada ja lõigata pooleks
- pealmist kihti taigna poolelt immutada kergelt (eriti kui on plaan kohe sööma hakata, jääb mahlasem)
- kanda vahele vaarikad- täidis- vaarikad vaheldumisi
- pealmine osa koogile tõsta ja kergelt kokku vajutada

Hoida kuni söömiseni külmas!

Kaunistuseks sobib hästi jahvatada ise tuhksuhkrut ja mõned mündilehekesed.

Head isu, oi ma tean kui hea see on!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...