Lehed

pühapäev, 17. juuni 2018

Lihtne Rabarberi plaadikook gluteeni-ja laktoosita

Saavutasin oma eesmärgi - tahtsin teha plaadikooki, mis oleks lihtne, mahlane, põnevaid toitaineid kehale ning muidugi maitseks mega hästi - Tehtud! Selle koogi toorikut saab mõnusalt kasutada nii rabarberi, marja kui õunakoogina. Muide see on väga hea ja mahlane ka järgmisel päeval, kui alles jääb. 

väike plaaditäis (20*30 klaasvorm), umbes 20 tk


3 muna (1=63 g)
100 g toor roosuhkrut
150 g kookosõli
120 g mett
2 sl (kuhjaga) teffjahu (leidsin sellise) (72 g)
2 sl (kuhjaga) kaerajahu (52 g)
2 sl (kuhjaga) kartulitärklist (56 g)
2 sl (kuhjaga) hernejahu (58 g)
1 sl tseilon kaneeli
2 tl küpsetuspulbrit
suts soola
1 tl õunaäädikat
290 g taimset jogurtit (kasutasin sellist)
300 g puhastatud rabarberit
2 sl suhkrut

- sulata mesi ja kookosõli, jahuta
- vahusta (või vispelda) kergelt muna ja suhkur
- lisa munasegule mesi-õli segu, töötle ühtlaseks
- lisa jahud, maitseained, küpsetuspulber, sega omavahel läbi ja sega taignasse ühlaselt
- lisa jogurt ja õunaäädikas, sega
- kalla taigen 20*30 suurusesse vormi (küpsetuspaberile)
- lisa tükeldatud ja suhkruga segatud rabarber kõige peale
- pane kuuma ahju ja küpseta 170 kraadi + ventilaator 35 minutit ja siis veendu koogi küpsuses tikuga
- jahuta mõni hetk ning naudi

Peale panin veel sellise põneva asja nagu taimne vaniljekaste (selline) ning pärast külmkapis hoidmist vahustasin veel ära ka.

Head isu!



PS! kui jahude valikuga kimpu satud, siis küsi, aitan alati :) 
See kooslus on üks versioon ja on vabalt võimalik teha ka teistsugustega. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...