Retsept on seeriast Olivia õlidega tehtud põnevad katsetused.
Kala suitsutamine ja hoidistamine 4 * 330 ml purki
Koostisosad:
1,5 kg forelli
fileed
Sool
Pipar
1 sl sidrunimahla
Lepasuitsu saepuru
2 vart nõgest
2 tl pruuni suhkrut
350 ml (Olivia) päevalilleõli
- Suitsutada suitsuahjus olenevalt kalafilee paksusest 40- 90 minutit
- Vahetult enne kala valmimist panna ahju põhjale nõges ja suhkur, annavad mõnusa maitse ja värvi kalale
- Lasta kalal täielikult jahtuda
- Purgid enne keeta, kala purki vaheldumisi õliga
- Purgid suuremasse potti koos veega (vesi ulatub poole purgini), kuumutada keskmisel kuumusel umbes 20 minutit
- Purkidele kaaned peale ja tagurpidi jahtuma
Väga
maitsev isetehtud kala otse salatisse või võileivale!
Säilitada
külmkapis.
Võileib
Koostisosad:
1 päts väga head
rukkileiba
3-4 peotäit värskeid
salatilehti (rukola, lehtkapsas või lehtsalat)
Peotäis
maitserohelist (peterselli, tilli, basiilikut)
200 g maasikaid
1-2 sl
aed-mustköömned
Suitsukala purgist
Valmistamine:
- Lõika leivast viilud
- Laota pestud salatilehed leivaviiludele
- Suitsukala tükid, maasikad, maitseroheline ja aed-mustköömned asetada samuti leivale
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar