Lehed

kolmapäev, 25. oktoober 2017

Suitsukala purki ja võileivale

Suitsukala olen alati armastanud, eriti hea on muidugi otse soojast asjust, aga mõnikord on kogused nii suured, et tuleb säilitada ning saab mõnusalt ka hiljem tarbida. 
Retsept on seeriast Olivia õlidega tehtud põnevad katsetused. 
Kala suitsutamine ja hoidistamine 4 * 330 ml purki


Koostisosad:
1,5 kg forelli fileed
Sool
Pipar
1 sl sidrunimahla
Lepasuitsu saepuru
2 vart nõgest
2 tl pruuni suhkrut
350 ml (Olivia) päevalilleõli



Valmistamine:
  • Suitsutada suitsuahjus olenevalt kalafilee paksusest 40- 90 minutit
  • Vahetult enne kala valmimist panna ahju põhjale nõges ja suhkur, annavad mõnusa maitse ja värvi kalale
  • Lasta kalal täielikult jahtuda
  • Purgid enne keeta, kala purki vaheldumisi õliga
  • Purgid suuremasse potti koos veega (vesi ulatub poole purgini), kuumutada keskmisel kuumusel umbes 20 minutit
  • Purkidele kaaned peale ja tagurpidi jahtuma

Väga maitsev isetehtud kala otse salatisse või võileivale!
Säilitada külmkapis.


Võileib

Koostisosad:
1 päts väga head rukkileiba
3-4 peotäit värskeid salatilehti (rukola, lehtkapsas või lehtsalat)
Peotäis maitserohelist (peterselli, tilli, basiilikut)
200 g maasikaid
1-2 sl aed-mustköömned
Suitsukala purgist

Valmistamine:
  • Lõika leivast viilud
  • Laota pestud salatilehed leivaviiludele
  • Suitsukala tükid, maasikad, maitseroheline ja aed-mustköömned  asetada samuti leivale

Serveerida koheselt!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...