kolmapäev, 18. mai 2016

Porgandi- ja kaeraküpsised pähkliga

Olen viimasel ajal oma magusa tegemised väga kasulikuse peale ajanud ning niisama lihtsalt enam lihtsalt magusat asja ei olegi teinud. Need küpsised on head vahepalaks, sest sees on vaid kõike head ja paremat kehale. Pealegi maitsevad ka suurepäraselt!
10 suurt küpsist

100 g sarapuupähkleid
1 porgand (umbes 80-90 g)
1 banaan
130 g kaerahelbeid
1 tl roosat soola
3 spl mett
2 spl kookosõli
10 g linaseemneid

- röstida pähklid pannil
- riivida porgand
- purustada banaan
- sega kausis omavahel kaerahelber, sool, riivitud porgand ja banaan
- tükelda röstitud pähklid jämedalt (tegin masinaga) ja lisa segusse
- sulatada mesi ja kookosõli
- segada kokku mee-õli segu ja kuivaine segu
- võimalusel lasta seista taignal 10 min

- tõsta spl suurused pätsid ahjuplaadile küpsetuspaberile


- peale puistada linaseemneid ja suru õrnalt kinni
- küpseta ahjus 200 kraadi juures 20-25 minutit
- lase pannil jahtuda

- kui soovid, et küpsised oleksid pehmed, siis hoiusta kaanega karbis

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar