Lehed

teisipäev, 31. mai 2016

Pizza tatra- ja kaerajahuga

Mõnel hetkel tahaks lihtsalt hüpata ja tantsida! Oi ma proovisin ja katsetasin nii palju enne, kui rahule jäin. Nüüd on mul tagataskus super pizza retsept ja palju fantaasiat, selle peale.

2 õhukest ahjuplaadi suurust pizzat

Pizza põhi:
300 g tumedat toortatrajahu
100 g kaerajahu
1 tl soola
2 tl suhkrut
1 pakk kuivpärmi
2 spl oliiviõli
360 ml kraanisooja vett
2-3 spl maisijahu

Kasutan taigna tegemisel savikaussi ja soojendan kausi enne sooja veega, et taigen paremini kerkiks.

- segada kokku kaera ja tatrajahu
- lisada sool, suhkur, kuivpärm ja oliiviõli
- lisada kahe korrga soe vesi ja segada ühtlaseks
- katta kauss toidukilega ja pakema rätikuga ning panna sooja kohta 20-30 min kerkima

Sel ajal kui taigen kerkib jõuab täpselt peale pandavad asjad ette valmistada ja ahju kuumaks lasta.

Täidiseks panin seekord:
150 g tomatipastat
2 tl Basilico maitse segu (Santa Maria) (tšilli, küüslauk, basiilik)
- sega kokku

300 g Gouda juustu
- riivida

1 paprika
0,5 purki oliive
- viilutada nii oliivid kui paprika

5 kuubikut külmutatud spinatit
- sulatada (näiteks vesivannil)

125 g mozzarella palle
120 g sinki ( salchichon, jamon curado, chorizo pamplona)

Järgmisel korral veel seeni ja ananassi, et veel mahlasem oleks.
- ahi 250 kraadiga pizza programmiga sooja
- ahjuplaatidele panin küpsetuspaberi, aga võib ka lihtsalt rasvaga määrida
- taigen jagada kahe panni vahel ja maisijahu kasutades ühtlaselt laiali ajada ( tegin kätega)
- siis peale tomatipasta, gouda juust, spinat, paprika
- oliivid, singid ja mozzarella
- ahju ja küpsetada umbes 10-15 minutit


Super maitsev ja palju head kasulikku !





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...