2 spl linajahu (15 g) + 70 ml keevat vett
1 purk kikerherneid
3 muna
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
1 spl kartulitärklist
1 spl toortatrajahu (kuhjaga)
1 spl kaerajahu (kuhjaga)
1 spl kookosjahu (kuhjaga)
2-3 tl kardemoni
soola veidi
umbes 1,5 dl (130 g) suhkrut
1 tl vaniljekauna pastat
- linajahu veega kokku segada
- pähklid kuuma vette ja lasta vähemalt 20 min seista
- köögikombaini kikerherned(nõrutatud, loputatud), pähklid ja õli lasta ühtlaseks massiks
- lisada munad köögikombaini
- lisada kuivainete segu köögikombaini ja lasta ühtlaseks massiks
- viimaks lisada linajahu mass ning suhkur (maitse ja võid panna soovi korral ka vähem või rohkem) ja vaniljekauna pasta
- taigen vormidesse (väga hästi töötavad silikoon vormid, pabervormis jääb osa muffinist kinni)
- ahjus küpsetada 180 kraadi juures umbes 30 minutit
Vastlakukliks muutmiseks on vaja sisse lõigata auguke, panna sinna moosi (nt. mustsõstra toormoos) ja peale vahukoort (või kookospiima, või laktoosivaba vaniljekastet)!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar