reede, 21. november 2014

Mustika martsipani muffinid

Neid ülimaitsvaid muffineid olen teinud lugematuid kordi. Marjad, mida kasutan, on aga vaheldunud. Algselt on retsept pärit siit. Pohlaga olid tõesti maitsvad, aga mustikate olemasolul tuleb ka see võimalus järgi proovida. Lisaks tahtsin proovida nisujahu koguse vähendamist. 


12 tükki 

150 grammi jahu (asendasin poole kogusest täistera rukkijahuga)
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
soola
125 g martsipani
50 g taluvõid
2 muna
150 g suhkrut 
150 g hapukoort ( asendasin kreeka jogurtiga)
300 g mustikaid
1 spl kartulitärklist

- sega jahu(d), küpsetuspulber, sool ja vaniljesuhkur
- lisa tükeldatud martsipan
- sulata või ja lase jahtuda
- vahusta munad suhkruga heledaks vahuks
- lisa munasegule jogurt(või hapukoor), sulatatud või ja jahusegu- sega ühtlaseks
- lisa marjad, mis on enne läbi segatud tärklisega
- küpsetada 220 kraadiga 20 minutit

Jube maitsvad on olenemata marjadest! 
Eriti maitseb mulle just jahtunult, 
kui martsipan on veidi tahkunud.

Jõhvikatega varjant ka!






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar