reede, 14. august 2015

Boršisupp

Nimetan küll boršisupiks, aga tegelikult ei keeda puljongit ja kõik käib hästi kiirelt ja lihtsalt. Nii et, kes veel enne millegi pärast ostis poest purgisuppi, siis enam pole mõtet. See on lihtsalt nii kerge ise teha ja absoluutselt kindlasti sada miljon korda maitsvam.
Olen peaaegu sama retsepti kasutanud nüüd nii hapukapsa kui värskekapsaga supi tegemisel ja mõlemat pidi on väga hea.

3 liitrit suppi vähemalt

2 suuremat porgandit
1 sibul
5 väiksemat kartulit
500 g värsket või hapukapsast (hapukapsale võiks lisada 2 spl suhkrut)
300 g suitsuliha
400 g keedetud ja riivitud peeti
 (2,5 spl köömneid hapukapsaga supile- röstida pannil eelnevalt)

- porgandid puhastada ja riivida ning pruunistada kergelt (mina panen tegelikult potti põhja õli ja teen kogu supiteo ühes anumas)
- sibul tükeldada ja lisada porgandile
- lisada potti tassike vett, kui porgand ja sibul hakkavad ilmet võtma
- kartulid koorida ja tükeldada, lisada potti
- lisada vett juurde
- värskekapsas hakkida ja panna potti enne kartulit, hapukapsas aga pärast
- kui kartul ja kapsas on valmis siis lisada potti peet
- lõpuks tükeldada suitsuliha ning panna potti
- maitsestada soola-pipra ja veidikese suhkruga



Enne sööma asumist veel maitserohelist ning korralik kogus suppi on valmis!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar