Lehed

reede, 1. juuni 2018

Kitsejuustu ja õlis marineeritud rabarberi salat


Selle salati loomine oli puhas inspiratsiooni voog minu sees, mis lihtsalt tahtis välja tulla, taustaks mängis muusika, mida muidu igapäevaselt kasutan taustana massaaži tegemisel ja nii ma sellesse söögitegemise meditatsiooni langesin. 
Salat ise on hästi põnev seetõttu, et erinevad tekstuurid, maitsed, värvid annavad läbi kõikide meelte nii mõnusa kompoti kokku, midagi lausa luksuslikku. 
Head valmistamist!

4 sööjale 

220 g (7 väiksemat) rabarberit
150 ml Olivia tšilli-tüümiani-küüslaugumaitseõli
2-3 tl suhkrut
3 viilu rukkileiba
1 küüslauku küüs
2 suuremat peotäit rukolat
1 peotäis värsket koriandrit
1 peotäis idusid
sidrunimahla
7 tk redist
1 pikk värske kurk
300 g kitsepiima juustu
2 tl vedelat mett
soola
pipart
1-2 tl õunaäädikat






- Pese rabarberid, koori ja seejärel viiluta õhukesteks viiludeks.
- Lisa rabarberile õli ja suhkur ning jäta umbes tunniks maitsestuma.
- Pese ja kuivata värske rukola, koriander ning idud ja aseta taldrikule. 
Piserda üle sidrunimahlaga.
- Viiluta leib piklikult ribadeks, prae pannil rabarberi juurest võetud õliga ja purustatud küüslauguga, aseta taldrikule salati peale. Puhasta pann paberiga.
- Pese ja viiluta redised ja kurk, seejärel lisa salatisse.
- Viiluta kitsepiimajuust, maitsesta soola-pipraga ja piserda üle meega. 
Prae kergelt pannil keskmisel kuumusel ja lisa salatisse.
- Kalla rabarber koos õliga pannile ja kuumuta kergelt mõni minut, lisa salatisse ja jäta õli pannile.
- Lisa õlisse õunaäädikas ja veidi suhkrut, kuumuta ja piserda kaste salatile. 

Maitsev salat on valmis. Serveeri kohe.

Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...