Lehed

reede, 1. juuni 2018

Musta Oa muffinid valge šokolaadi ja pistaatsiapähklitega

Mõnusalt suur kogus muffineid, mida vahva kaunistada omale meelepäraste maitsetega, suvel kui värsket rohkem hea ka marju panna ning suuremale piknikule kaasa haarata.
Ja muidugi on sellised muffinid heakoht, et rohkem kaunvilju süüa ning muid tavapäratumaid maitseis sisse peita, hajutada tähelepanu šokolaadiga ja kõik söövad :)


16 suurt muffinit



Muffinid:

200 g pähkleid (kreeka, pistaatsia)
480 g musti ube (2*240 g konservipurki), kurnata ja loputada
6 muna
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl kurkumit, jahvatatud
0,5 tl soola
320 g toorroo suhkrut
8 sl (85 g) kaarobipulbrit (ehk jaanikaunajahu)
2tl vanillipastat
1,5 dl rapsiõli
70 g pistaatsia pähkleid, tükeldatud
100 g valget šokolaadi, tükeldatud









- Pähklid, oad, munad köögikombaini ja töödelda ühtlasemaks massiks
- Lisada kombaini veel küpsetuspulber, kurkum, sool, suhkur, kaarobipulber, vanillipasta ja rapsiõli, töödelda veel kord
- Käsitsi juurde segada šokolaadi ja pistaatsiapähkli tükid
- Ideaalne on kasutada silikoonist vorme, et kuju jääks ilus ja vormist kätte saaks
- Ahjus küpsetada 180 kraadi juures 25 minutit


Glasuur:
110 g valget šokolaadi
4 sl (mandli) koort
1 sl rapsiõli

- Kuumutada madala kuumusel koor ja šokolaad sulatada
- õli ja segada ühtlaseks massiks
- Enne muffinitele  panemist lasta veidi külmas taheneda

Kaunistuseks hapusid marju või pohla krõpsu tükke.

Säilivad külmkapis õhukindlalt mitu päeva.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...