Lehed

kolmapäev, 15. aprill 2015

Mulgipuder

Teinekord pole kodus nagu enam midagi süüa. Peaks kohe poodi minema, kuid tasub kapid enne üle vaadata, äkki ikka midagi on, sest tühja kõhuga poodi pole mõtet minna. Või on tarvis kirjutada plaanidesse pikemaajalisem menüü, milles oleks komponente, mis kiirelt ei rikneks. Nii igal juhul saigi lihtsa kartulipudru asemel tehtud hoopis mulgiputru. 
Väga maitsev oli!


umbes 4-6 inimesele

1 kg kartuleid (~ 18 tk, kaalusin ja sain et keskmine kartul kaalub 50 g) 
1,5 dl odrakruupe, leotada külmas vees enne
350 g suitsuliha
1,5 l vett
värskeid ürte

Kõrvale sobib näiteks hästi hapukurkist ja hapukoorest tehtud kaste.

- kartulid koorida ja keeta
- leotatud odrakruubid lisada kartulitele ja panna keema
- keeta umbes 30 minutit ja purustada kartulid
- suitsuliha tükeldada ja praadida, lisada valmis pudrule
- soola mina ei pannud, sest liha on niigi maitsekas
- peale värskeid ürte ja valmis!

Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...