teisipäev, 14. aprill 2015

Keefiri panna cotta mangopüreega


 Keefiriga panna cotta on minu meelest väga geniaalne lahendus, pole liigalt magus ning mangopüree annab väga hea lisa maitse - maitsevaheldust. Väga hea on teha seda ka näiteks purki või karpi, et kodust kaasa haarata ja põhisöögikordade vahepeal natuke maiustada. 
Selle retsepti leidsin palju aega tagasi siit väga toredast blogist, omalt poolt soovisin seda täiustada mangoga ja olgem ausad tulemus oli lihtsalt üle mõistuse. 
Ülejäänud mangopüree kasutasin mangotordi tegemiseks.


6 magustoitu


500 ml vahukoort
4 spl suhkrut
soola veidi
1 tl vanilliekstrakti või vanilli pulbrit
10 g želatiini 
4 spl vett
300 ml keefiri
mangopüreed

- želatiin veega paisuma, 10 minutit
- koor, suhkur ja sool potti ja kuumutada vaikselt suhkru sulamiseni, ära keema lase
- sulata želatiin vesivannil
- lisa želatiin koore hulka, sega pidevalt
- lisa juurde keefir ja vanilliekstrakt, sega läbi
- kalla vormidesse ja lase jahedas seista vähemalt 4 tundi kuni üleöö
- serveerimisel kalla peale mangopüree

Ja lase heal maitsta!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar