neljapäev, 30. aprill 2015

Beseerull jõhvikatega

Aastaid mitu juba tagasi kui esmakordselt seda beseerulli maitsta sain. Siis olin valmis selle kõik üksi ära sööma, sest no nii hea oli. Muidugi peale retsepti saamist tegin seda mitmeid ja mitmeid kordi. Nüüd siis üle pika aja jälle. Eriti meeldib mulle selle koogi puhul hapud marjad, mida muidu nii hea meelega ei söögi, aga selles magusa besee ja siidise täidisega, sulavad lihtsalt ideaalselt kokku. 

4 munavalget (kollastest võib teha kreembrüleed või hoopis laimikooki)
veidi soola
1 tl sidruni või laimi mahla
2 dl (180g) suhkrut
2 tl kartulitärklist
mandlilaaste

Täidis: 200 ml vahukoort
400 g toorjuustu
umbes 100 g marju (mida hapumad seda mõnusam)

- munavalgetele lisa sool ja sidrunimahl
- vahusta pehmeks vahuks ja hakka lisama suhkrut (10 min vahusta)
- läbi sõela sega juurde jahu ja sega ettevaatlikult
- pane vaht küpsetuspaberile, peale mandlilaastud
- küpseta 150 kraadiga 25 minutit

- kuniks kook küpseb, vahusta vahukoor ja lisa siis toorjuust
- lase küpsenud koogil hetke jahtuda ning pane tagurpidi teisele küpsetuspaberile
- nii saad vaikselt esimese paberi ära tõmmata
- kanna koogile täidis ja lisa marjad, rulli kokku küpsetuspaberi abiga
- lase paar tundi seista ja lase hea maitsta

Ühe tükiga ei piirdu küll mitte keegi, selles võib kindel olla!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar