teisipäev, 14. aprill 2015

Seljanka





Mäletan, et esimest korda oli umbes neli aastat tagasi, kui tekkis endal soov seljankat teha. Siis helistasin vanaemale ja küsisin, kuidas tema teeb. Igal tegijal on oma retsept, seega on võimalusel alati tark küsida juba selle käest, kelle toit sulle varasemalt maitsenud on. Muidugi olen ajaga seda retsepti oma maitse eelistustega kohandanud, kuid tehniline pool on jäänud sarnaseks. 

Sellest kogusest saab umbes 3 liitrise poti täie ja tõenäoliselt tuleb järgmisel korral soojendama asudes veel vett lisada. Mulle lihtsalt meeldib teha suppi nii, et poleks ainult vesi. 







1 spl võid
1 spl õli
1 punane sibul
5 küünt küüslauku
3 porgandit
300-400 g suitsuliha või suitsuvorsti
300 g tomatipastat (olen kasutanud Salvesti oma, teised on olnud liiga lahjad)
6 väiksemat kartulit
5 hapukurki (~ 300 g)
värskeid ürte(till, murulauk, petersell)
sool-pipar

- rasvained paksu põhjaga potti ja lisada tükeldatud küüslauk ning sibul, praadida
- lisada tükeldatud porgand
- mõne aja pärast lihatükid ning tomatipasta, sutsukese võib panna ka vett
- lisada kartul ja ülejäänud vesi, kui porgand hakkab juba pehmeks saama
- tükelda hapukurk ja pane eraldi potti keema veega, keeta sama kaua kui teised supi komponendid valminud
- kalla keedetud hapukurk supile ja vajadusel lisa vett, et supi moodi välja näeks

- maitsestada soola-pipra ja värskete ürtidega

Aeg sööma asuda!






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar