Lehed

kolmapäev, 15. aprill 2015

Apelsini-Laimi beseekook maisi- ja riisijahuga ehk 11 kuu tort





Piimaprintsessi viimane minisünnipäev on käes. Ma enam ei imesta ja küsi kuhu see aeg läheb, sest ilmselgelt ei ole kohta kuhu võiks käega osutada - näe sinna. Tuleb tõdeda fakti, et aeg ei anna armu enam ammu. Tore on selle juures see, et jälle on põhjust suurem või uhkem koogi tegemine ette võtta. Veelgi parem kui suid koogi söömisele ka rohkesti koguneb.
Selle koogini jõudmine oli umbes nii, et nägin taolise koogi pilti kusagil, tundus ahvatlev, retsepti polnud. Kogemata leidsin retsepti siit, aga kuidagi ei tahtnud hakata nisujahuga koogipõhja tegema. Tuhlasin 10 jahu raamatus ja sain inspiratsiooni. Nüüd veel vaid kööki ja varsti maiustama. 


12 tükki 
Põhi:

180  võid ( vb tasub või kogust vähendada sutsuke teinekord)


140 g maisijahu
80 g riisijahu
1 tl küpsetuspulbrit
soola
50 g suhkrut
1 muna kollane + 1 terve muna

- sulata või
- sõelu jahud kokku, lisa küpsetuspulber, sool ja suhkur, sega läbi
- lisa või ja sega
- lisa muna, sega
- küpsetada 180 kraadi juures 15-18 min, kasutasin 20*30 klaasvormi (küpseb sutsu kauem)

Täidis:
1 apelsin
3 laimi
1 laimikoor
5 munakollast
400 g kondenspiima

- riivi ühelt laimilt koor ja pigista umbes 1 tl täis mahla eraldi nõusse (see läheb pärast kattele)
- pigista apelsiinist ja laimidest mahl
- lisa munakollased ja kondenspiim, sega ühtlaseks
-küpseta 180 kraadi juures 20 minutit
- lase jahtuda

Besee:
6 munavalget, toasooja
200 g suhkrut
1 tl laimi mahla
- vahusta munavalged pehmeks vahuks
- lisa järk-järgult suhkur, vahusta 10 minutit
- lisa laimi mahl ja sega läbi mikrsiga korraks
- pane jahtunud koogile ja küpseta 180 kraadi juures 20 minutit
- lase jahtuda

Väga maitsev ja mõnus kook!
Kõrvale sobis hästi kevadine nõgesetee.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...