neljapäev, 30. juuni 2016

Kaneeliküpsised gluteenita

 Ühel päeval võtsin Biomarketist kaneeliküpsiseid, olid väga maitsvad ja said ruttu otsa. Tekkis kohe idee neid ise teha. 
Nagu ikka, ega nisujahu mul kodus pole ja siis katsetan alati kõige muuga. Muide, kui sa veel ei ole proovinud ühtegi teist jahu kasutada, siis soovitan soojalt, sest maitsed on lihtsalt väga väga head.
 Küpsised õnnestusid muidugi suurepäraselt. Sai paar päeva maiustada!

Umbes 72 tükki



Taigen:



1 dl tuhksuhkrut (jahvatasin ise rafineerimata roosuhkrust)
1 dl kartulitärklist
1,5 dl toortatra jahu
1,5 dl riisijahu
1,5 dl kookosejahu
0,5 dl maisijahu
300 g taluvõid
3 spl külma vett


Segada kõik kuivained omavahel kokku ja viimasena vesi
Taigent hoida tund aega külmas 

Peale:
1 muna
1 spl kaneeli 
4 spl suhkrut

Segada kokku kaneel ja suhkur
Muna kloppida ja määrida kõik küpsised ükshaaval
Puistada peale suhkru-kaneeli segu
Ahjus küpsetada 200 kraadi juures 10-13 minutit

Küpsised väga laiali ei vaju, seega tasub nad ise lapikuks vajutada ja plaadile võid üsna ligistikku panna. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar