kolmapäev, 27. juuli 2016

Kardemonised Vahvlid kartulitärklise, riisi-,ja kaerajahuga

Mul ei ole kahjuks seda vana vahvlimasinat, kunagi lapsepõlves oli, aga kuhu see sai, ei tea. Nostalgiast ostsin vahvlimasina juba mitu aastat tagasi, kuid millegi pärast jäi see kappi seisma. Aeg ajalt ikka kuulsin Kaasalt küsimust, et " millal vahvleid saab?". Nüüd siis võtsin ette ja tegin ühel õhtul talle üllatuseks. 
31  tk

3 muna

90 g (1 dl) suhkrut
50 g kookoseõli, sulatatud
soola veidi
1,5 tl kardemoni
1 tl vanillisuhkrut
80 g (1,5 dl) kaerajahu
90 g (1,5 dl ) kartulitärklist
100 g (1,25 dl ) riisijahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
2,5 dl taimset piima

- vahusta munad ja suhkur kergelt

- lisa vedel kookoseõli, sega ühtlaseks
- lisa jahud, maitseained ja küpsetuspulber, sega veidi
- lisa taimne piim ja sega ühtlaseks vispliga (jääb esialgu üsna vedel)
- jäta taigen tunniks külmkappi seisma ja paksenema
- küpseta vahvlid ja Naudi

Täidiseks panin Nopri talu kohupiima kreemi ja marju 

ning tegin kookosetäidiseks 3 spl kookosekreemi ja 5 spl kookosepiima (külmkapist). 
(sulatasin  kreemi vesivannil ja lisasin piima juurde, läheb päris tahkeks.)

Mõnus amps krõbistada või külalistele pakkuda!






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar