neljapäev, 30. juuni 2016

Tomatine kikerherne-toorvorsti ahjuvorm pruuni riisiga


Pole ammu juba ühtegi ahjuvormi teinud, kuigi see on nii mugav ning võtab vähe aega. Ühel ilusal päeval tekkis mul idee, et tahaks ahjuvormi...nii mis võiks sinna panna; pruuni riisi on palju, kikerherneid, ja toorvorstid olid ka kapis. Tundus liiga kuiv mõte, selle lahenduseks panin tomatipastat. Korras, söök vähemalt kaheks toidukorraks olemas!
Umbes selline mõttekäik mind tabas ja ei pidanud pettuma, pigem olin positiivselt üllatunud kui hästi kõik maitsed koos mängisid. Tasub proovida!

4-6 portsu

2,5 dl pruuni riisi
2 purki kikerherneid
500 g tomatipastat (kasutasin ICA oma)
10 kisstomatit
1 pakk (450 g ) toorvorste lambasooles
5 küünt küüslauku
värsket tüümian ja, basiilikat
(sool-pipar lisada pärast taldrikule,sest oleneb vorstide soolasusest)

- keeta 20-25 minutit, keskmisel kuumusel
- kikerherned nõrutada ja loputada puhta veega
- segada kausis kikerherned,  tomatipasta, poolitatud tomatid ja tükeldatud toorvorstid
- küüslauk purustada ja ürdid hakkida
- segada hulka valminud riis ja panna ahjuvormi (20*30 suurusega oli mul) 
- küpsetada ahjus 200 kraadi juures 20-30 minutit

Tõesti oli maitsev ja tegin mõnel korral veel täpselt nii!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar