kolmapäev, 31. august 2016

Ahjupeedi salat feta, rukola, kikerherneste ja tortillakrõpsuga

Minu oma peedid peenra pealt olid juba piisavalt suured, et võiks need  ära süüa. Ma armastan peedi ja juustu kooslust, see onlihtsalt nii hea. Selle salati koosluses on väga mõnusalt erinevad tekstuurid ja maitsevaheldus tagatud. 

umbes 3 sööjale

6-7 peeti
oliiviõli
soola-pipart
2-3 küünt küüslauku

- peedid koorida ja lõigata sektorid
- ahjuplaadile, pihustada peale oliiviõli, sool-pipar, ja pressida küüslauk
- ahjus küpsetada 30-45 minutit 200 kraadi juures

1 purk kikerherneid
2 tl Basilico maitsesegu
2 tl kuivatatud tilli
1 jupp ingverit pressitud küüslaugu pressiga
1 spl sidrunimahla
3 spl oliiviõli

- kikerherned kurnata ja loputada külma veega
- segasin kaste kokku ja kallasin kikerherneste peale ahjuvormi (väiksem keeksivorm)
- ahju küpsema 200 kraadi juurde 20 minutit, vahepeal võib segada, et ühtlaselt küpseksid

2 peotäit kõrvitsaseemneid, röstida kuival pannil
2 täistera tortillat väiksemaks lõigatuna, ahjuplaadile koos soola-pipra ning oliiviõliga, lasta krõbedaks, maksimaalselt 5 minutit
200 g feta juustu, lõigata kuubikud
2 peotäit rukolat, pesta ja rebida väiksemaks

- taldrikutele kõik valminud kraam kokku laduda, et oleks ilus süüa ka

Njämm- näjmm!






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar