kolmapäev, 25. november 2015

Brita kook gluteenivaba



Brita kook on üks vähestest mida korra aastas võib poest osta, sest on päris söödav ka seal, aga kuna selle tegemine ei ole üldse midagi keerulist, siis suurema koguse jaoks, tasub ise tegemine ette võtta. Retsepti sain siit, aga kuna on vajadus erinevaid asju teiste jahudega katsetada, siis proovisin järgi, ning tulemus oli super hea.  Lisaks on boonuseks see, et selle võib vabalt päev varem valmis teha. Sünnipäeva laualt kadus igaljuhul  imekiirelt.

Umbes 15 tükki

Põhja jaoks
150 g võid
1 dl riisijahu
1 dl kartulitärklist
0,5 dl tatrajahu
1 tl vanillisuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
3 muna kollast
1 terve muna
1 dl suhkrut

- küpsetuspaber ahjuplaadile ja määrida pealmine pool võiga (nii on lihtsam pärast kook kätte saada)
- sulatada või, jäta jahtuma
- segada kokku jahud, küpsetuspulber, vanillisuhkur
- eraldada munakollased ja valged, kollased koos suhkru ja terve munaga vahustada kohevaks
- lisada jahtunud või
- lisada sõelaga jahu järk-järgult
- valminud taigen panna ahjuplaadile

Besee
3 munavalget
1,5 dl suhkrut
1 dl mandlilaaste või kookoselaaste

- munavalgete vahustamist alustada ilma suhkruta
- alles kohevale vahule lisada järk-järgult suhkur
- valminud vaht kanda taignale
- puistada peale mandlilaaste või kookoselaaste
- küpsetada ahjus 180 kraadi juures 20 minutit

Täidis
400 ml vahukoort
3 spl suhkrut
200 g talukohupiima kreemi (Nopri)
400 g kirsse või vaarikaid


- vahustada koor suhkruga
- lisada kohupiimakreem

- valminud koogipõhi lõigata pooleks
- alumisele osale kanda algul 2/3 täidisest
- siis panna marjad ja panna ülejäänud täidis
- peale veel marjad (marju pole kunagi liiga palju)
- asetada teine koogi poolik kõige peale
- jätta külma seisma, et vädiks mõnusalt läbi









Kui üldse ei malda oodata, muidugi võib kohe ka süüa!






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar